picardie en de sommePicardië en de Somme

 

Op weg naar Parijs rijden we er vaak langs, niet wetend wat voor moois er te zien is. Dicht bij huis met een rustiek binnenland, mooie kusten, oude steden en wegen die veel bochtiger zijn dan u denkt. Echt een streek om een keer op de motor te verkennen. De tour naar Picardië en de Somme heeft als startpunt Brugge,  meteen een uitgelezen kans om de nacht vooraf ook te boeken en een avondje gezellig in Brugge op stap te gaan.

4-daagse Motortour Picardië

Het arrangement:
• drie overnachtingen op basis van half pension
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

picardie en de sommeAccommodatie:
U verblijft in het gezellige Hôtel Mercure Abbeville centre, midden in het centrum van Abbeville, tegenover de markt waar zich verschillende bars en restaurants bevinden. Faciliteiten: restaurant, sfeervolle bar. Parkeren: Op de kleine parking vooraan het hotel of in de afgesloten garage (ter plaatse te reserveren). Kamers: comfortabel ingericht en voorzien van wifi, tv, telefoon, haardroger, bad of douche en toilet.

Dag 1: Brugge – Abbeville
ca. 270 km.

Langs de IJzertoren, waar de Vlaamse Leeuw heerst, rijdt u naar de kust bij Calais. Bij Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez bent u zo dicht bij Engeland dat u het bijna kunt zien liggen. Over heerlijk slingerende wegen naar uw hotel in Abbeville.

Dag 2: Langs de Côte d’Albatre
ca. 320 km.

Langs de mooie kust met vele bad- en havenplaatsjes. Regelmatig waant u zich in Engeland.  U rijdt om Dieppe heen en bezoekt af en toe een badplaats om te genieten van de mooie krijtrotsen. Door het vriendelijke en gastvrije binnenland terug naar de terrasjes van Abbeville.

picardie en de sommeDag 3: Naar het binnenland van Picardië
ca. 300 km.

U begint de dag met een lekker stukje toeren. Bij Rouen rijdt u een stukje langs de Seine. Lyons-la-Forêt heeft een mooie markthal en in Forges-les-Eaux zijn de hoogovens vervangen door geneeskrachtige bronnen. Kortom veel te zien vandaag.

Dag 4: Abbeville – Ieper
ca. 175 km.

Koud op de motor kunt u in St. Riquier reeds een mooie oude kerk bezoeken. Vlot sturend naar St.Omer en dan over wat sluipwegen weer België in. Daar kunt u een bezoek brengen aan Ieper, vooral bekend van de lakenhal en de Menenpoort (1e Wereldoorlog). Hierna kunt u terugrijden naar Brugge of over de snelweg naar huis.

picardie en de sommeExtra overnachting bij start
De route start vanuit het Leonardo Hotel, dichtbij de snelweg gelegen in Brugge. In een paar minuten rijdt u naar de binnenstad.  Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor dit starthotel.

Prijs per persoon per tour in half pension (BTW Inbegrepen):

Periode 01/04/19 – 31/10/19
Dubbel: 415 €
Single: 589 €