07/07 - 13/07 | Groepstour Spaanse Pyreneeën

Motorrijders vinden in de Spaanse Pyreneeën een waar paradijs. Deze majestueuze bergketen strekt zich uit over het noordoosten van Spanje, grenzend aan Frankrijk en Andorra. Dit gebied staat bekend om hun adembenemende landschappen, bochtige bergwegen, groene valleien, glinsterende meren en uitgestrekte bossen. Voeg daar de heerlijke Spaanse keuken aan toe en je krijgt een heerlijke mix die je als motorrijder moet ontdekken!

PROGRAMMA 7-DAAGSE GROEPSTOUR SPAANSE PYRENEEËN:

Dag 1: Cahors – Arros (ca. 302 km)

De eerste dag is een vlotte route vanuit Cahors naar hotel Peña in Arros. De route gaat via Montauban en Toulouse richting naar de Franse Pyreneeën en eindigt in ons hotel in Arros, net over de grens. Het is een lekkere stuurroute in het mooie glooiende Franse landschap met onderweg o.a. de Col de Larrieu en de Col de Mente.

Dag 2: Noord-Oost Aragon (ca. 263 km)

Deze dag is heerlijk heuvelachtig en bochtig. Een echte stuurdag. We rijden zuidwaarts over de grens van Aragon en Catalonië, om daarna weer noordwaarts te rijden naar Frankrijk. De route heeft geweldige vergezichten, ideaal om mooie foto’s te nemen. In Frankrijk beklimmen we de Col d’Azet (1580m) en de Col de Peyresourde (1596m).

Dag 3: Oostelijke Franse Pyreneeën ca. 219 km (korte route) of ca. 306 km (lange route)

Vandaag rijden naar het Franse deel van de Pyreneeën en onderweg beklimmen we nog eerst de Vilamos (1250m) met zijn smalle maar mooie weg richting top. In Frankrijk rijden we de Col de Mente (1349m) ,de Col de Portet d’ Aspet (1069m) en de mooie Col de la Core (1365m). Om de dag af te sluiten hebben we 3 Cols, Col de La Trappe (1.111m) direct gevolgd door Col d’Agnes (1.570m) en de Col du Portillon naar Arros.

Dag 4: Spaanse Pyreneeën ca. 93 km (korte route) of ca. 252 km (lange route)

Op deze dag hebt u de keuze tussen een lekker korte route naar het Val d’Aran dal met o.a. Nationaal Park Era Artiga de Lin, de waterval van Salto del Pez, & de combinatie van Cascada en El Río d'Aiguamòg. De lange route brengt via Vielha naar Tremp. Op deze route rijdt u enkele stevige heuvels waaronder de Col du Montllobar (1080m), de Puerto de Laguarres (1062m) en de Port de la Creu (1335m) . De wegen in het 2e gedeelte van deze lange route zijn ronduit heerlijk.

Dag 5: Frankrijk - Col du Tourmalet (ca. 284 km)

Vandaag verlaten we de Val D’Aran via de Col du Portillon, om zo Frankrijk in te gaan. Daar genieten we van vele heerlijke Cols,zoals de Col du Peyresourde (1596m), de Col d'Aspin (1489m) , de Hourquette d’Ancizan (1564m) en de Col du Tourmalet (2115m). Na een heerlijke dag met ook diverse skigebieden en toeristische dorpjes rijden we over de Col du Tourmalet terug via Bagneres du Luchon naar Arros.

Dag 6 : Rondje Tremp (ca. 308 km)

Vandaag rijdt u over de Col del Canto naar Sort, daarna langs het stuwmeer Panta d’Escale en de bijzonder gevormde bergen richting Tremp. Een topper om te rijden is de Col de Boixols. Via de Col de Narga rijden we terug naar Arros. Een dag om niet te vergeten met de echte WOW motor factor!!! Eindeloze mooie bochten op (veelal) stille Spaanse wegen.

Dag 7 : Arros – Cahors (ca. 280 km)

Helaas vandaag, na een week veel mooi sturen weer terug naar het Noorden. De terugreis belooft absoluut een onvergetelijke dag te worden, met een route van 280 kilometer in de richting van Cahors, langs prachtige, rustige wegen en pittoreske paden!

Extra overnachting bij start:

De route van de Spaanse Pyreneeën motortour start en eindigt in het Ibis hotel in Cahors. Naar Cahors is het best een lange rit voor één dag. Via de bijgeleverde routes komt u dan heerlijk toerend van Orléans naar het starthotel in Cahors, en na de tour weer terug naar Orléans.We kunnen in Cahors hotel Ibis voor u bijreserveren, we hebben hiervoor kamers geblokkeerd in het hotel. Prijzen zie verder.

Uitbreiding met 3 dagen avontuur

Als aanvulling op onze 7-daagse Motortour naar de Spaanse Pyreneeën bieden we de mogelijkheid om 3 avontuurlijke dagen te beleven in Spanje, Frankrijk & Andorra. Geen zorgen, de door ons gekozen routes zijn berijdbaar met een ‘gewone’ All-Road motor. Deze 3 dagen zijn een combinatie van gewone wegen met Off Road stukken. Indien gewenst, kunnen wij hiervoor extra nachten voor u reserveren in hotel Peña.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 6 overnachtingen in hotel Peña op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • GPS motoroutes (Garmin / Tom Tom)
  • reisbegeleiding Motortours.eu
  • BTW & Garantiefonds
Prijs per persoon in half pension Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
07/07/24 - 13/07/24 € 669 € 889

Extra overnachting voor en na de tour in hotel Ibis Cahors:

Prijs per persoon in logies en ontbijt Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
06/07/24 - 07/07/24 € 69 € 99
13/07/24 - 14/07/24 € 69 € 99
Motorvakantie Pyreneeën
Motorroutes in de Pyreneeën
Motorreizen Spanje
Motorreis naar Spanje en Frankrijk
Spaans Pyreneeën
Motorvakantie Spanje
Hotel Penha in Arros
Hotel Penha Kamer
Hotel Pena Restaurant

Accommodatie

U verblijft in het Hotel Peña in Arros in het hart van de Vall d'Arán. Het hotel is prachtig gelegen midden in de natuur en beschikt over veel faciliteiten.

Faciliteiten:
Wifi (gratis), restaurant (ontbijtbuffet en 3-gangen menu als dinder), bar, binnenzwembad

Parkeren:
Gratis op de privéparking; garage (ter plaatse te reserveren).

Kamers:
Ruim en smaakvol ingericht, voorzien van satelliet-tv, wifi (gratis), kluisje, haardroger, bad of douche en toilet.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!