TodtnauZwarte Woud Todtnau

Voor motorrijders is het Zwarte Woud misschien wel het mooiste gebied van Duitsland. Een prachtige natuur, waarin hoge bergen en mooie valleien, donkere bossen en open weilanden elkaar afwisselen. Op deze Zwarte Woudtour ziet u overal  oude Schwarzwalder boerderijen die sfeerbepalend zijn en een genot om te zien. Dit alles wordt met elkaar verbonden door uitstekende wegen met heerlijke bochten. Die Duitsers boffen maar weer. Gelukkig voor ons is het niet zo ver weg.

5-daagse Motortour Zwarte Woud Todtnau

Het arrangement:
• 4 overnachtingen op basis van half pension
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

TodtnauAccommodatie:
U verblijft in Vital Hotel Grüner Baum, op een prachtige locatie gelegen in Muggenbrunn, tussen de Notschreipass en het stadje Todtnau. Het heeft een groot terras en een zonneweide en het restaurant biedt o.a. Schwabische specialiteiten. Faciliteiten: Restaurant (ontbijtbuffet en driegangenmenu) is op woensdag gesloten. U gaat dan eten in het zusterrestaurant en wordt opgehaald. Tevens een bar en terras. Parkeren: voldoende om en bij het hotel en gratis garage. Kamers: voorzien van radio, telefoon, tv, haardroger, bad of douche en toilet.

Dag 1: Neustadt – Muggenbrunn
ca. 330 km.

Vanuit Neustadt door het Pfalzerwald en vervolgens een klein stukje door Frankrijk. Nadat u de Rijn bent overgestoken rijdt u bij Baden-Baden het Zwarte Woud binnen. Over de Schwarzwald Tälerstrasse zuidwaarts naar de Notschreipass. Net over de pas, bij Todtnau-Muggenbrunn ligt uw hotel voor vandaag.

Dag 2: Rondrit naar de Donau
ca. 305 km.

Vanuit Muggenbrunn in oostelijke richting naar Donaueschingen. Hier is de ‘Schöne blaue Donau’ nog erg smal en het is aardig om deze rivier een stukje stroomafwaarts te volgen. Onderweg nog gelegenheid om een echt klooster te bezoeken. Met een flinke slinger door het Schwabenland terug naar het Zwarte Woud.

TodtnauDag 3: Rondrit Schwarzwald en Kaiserstuhl
ca. 245 km.

De route brengt u vandaag naar de westkant van het Zwarte Woud, bijna tegen de Franse grens aan. U rijdt o.a. door het wijngebied Kaiserstuhl, wat u zeker aangenaam zal verrassen. De plaatsjes die u vandaag aandoet  zijn ook weer volgebouwd met typische streekeigen wijn- en woonhuizen. Langs mooie slingers terug naar het hotel.

Dag 4: Rondrit 1001 bochten van het Schwarzwald
ca. 260 km.

Dwars door het hart van het Zwarte Woud. Natuurlijk mag hierin de befaamde / beruchte Schwarzwälder Hochstrasse niet ontbreken. Een zeer gevarieerd terrein met prachtige stuurwegen voor het echte genieten van het betere bochtenwerk. Als toegift kun je de Schauinsland (bergweg bij het hotel) nog een keertje rijden.

 

Dag 5: Muggenbrunn – Neustadt
ca. 275 km.

Heerlijk motorrijdend nemen we uitgebreid afscheid van het Zwarte Woud. Pas na Baden-Baden gaan we westwaarts, de Rijn over en door het Frans / Duitse wijngebied naar het hotel  in Neustadt a/d Weinstrasse. Weer volop genieten.

Extra overnachting bij start en aankomst
De route start en eindigt bij het Achat Hotel in Neustadt a/d Weinstrasse. Er worden 2 mooie routes bijgeleverd: 1 naar Neustadt en ook weer 1 voor de terugreis. Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor dit starthotel.

 

TodtnauPrijs per persoon per tour in Half pension (BTW Inbegrepen):

Periode 01/04/19 – 06/05/19
Dubbel: 479 €
Single: 539 €

Periode 07/05/19 – 08/07/19
Dubbel: 505 €
Single: 569 €

Periode 09/07/19 – 09/09/19
Dubbel: 525 €
Single: 589 €

Periode 10/09/19 – 04/11/19
Dubbel: 505 €
Single: 569 €

 

RESERVEER HIER DEZE TOUR >>>