Special Tour (Ex-Rabo) naar Sauerland – Land van 1000 Bergen (Aangepaste Routes!)

Van oudsher een van de favoriete vakantiestreken van Duitsland. Land van 1000 bergen met talrijke meren en uitgestrekte bossen. Fraaie stadjes en dorpen met witte vakwerkhuizen zorgen voor de afwisseling en de gelegenheid om af en toe even van de motor af te stappen. Op onze  Sauerlandtour leiden we u over een groot deel van de 1000 bergen waarbij u na een dag heerlijk sturen lekker kunt bijkomen in een heerlijk hotel aan de rand van Winterberg.

4-daagse Motortour in het Sauerland

Het arrangement:
• 3 overnachtingen op basis van half pension
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

Accommodatie:
U verblijft in het 4 sterren Avital Resort Hotel in Winterberg. Alleen al voor de luxe en de sportmogelijkheden een aanrader. Faciliteiten: restaurant (ontbijtbuffet en 3-gangendiner of buffet), bar, terras, overdekt zwembad, sauna en fitness. Parkeren: voldoende bij het hotel aan de hoofdingang of privé parkeren is mogelijk bij de accommodatie. Kamers: erg goed ingericht en voorzien van zitje, telefoon, tv, radio, haardroger, douche en toilet.

Dag 1: Barneveld – Winterberg
ca. 395 km.

Na de koffie in de Goudreinet over de Veluwe naar Arnhem en via de snelweg de IJssel over. Via een kleine omweg langs Pannerden en Tolkamer naar de Duitse grens bij Elten. Door het Münsterland naar Lembeck en via een klein stukje snelweg rijden we langs het Ruhrgebied.   Dan beginnen de echte bergen. Door het Hönnetal en langs de Sorpesee,  komt u in het Sauerland. In het hart daarvan, in Winterberg, ligt uw hotel voor de komende dagen.

Dag 2: Rondrit Briloner Wald en Diemelsee
ca. 300 km.

Deze dag verkent u de noordgrens van het Sauerland. Na de nodige dorpjes en fraaie natuur kunt u in Warstein de druipsteengrotten bezoeken of een echte Warsteiner drinken. Ook de Diemelsee is altijd populair bij de motorrijder en dan vooral om de mooie bochten langs het meer. Aan het einde van de rit kunt u Winterberg bezoeken of doorrijden naar het hotel om van de sauna en het zwembad te genieten.

Dag 3: Rondrit Sauerland
ca. 290 km.

We combineren alle mooie wegen van het Sauerland tot een mooi rondje. De dag wordt afgerond met het Wittgensteiner Land, waarbij u in het leuke plaatsje Bad Berleburg nog een Schloss kunt bezoeken. Ook zonder bezoeken en alleen stoppen voor een terrasje is het een heerlijke dag, met zeer afwisselend stuurwerk

Dag 4: Winterberg – Hamminkeln
ca. 255 km

We rijden nog een flink stuk door het Sauerland om op gepaste wijze afscheid te nemen. Net als op de heenreis omzeilen we het Ruhrgebied, ook nu door een fraai stukje Münsterland. Bij Hamminkeln kruisen we Autobahn 3 ri Arnhem en zal het voor de meesten wel gedaan zijn met de pret.  In een uurtje rijdt u dan terug naar huis.

Voor de diehards hebben we de route tot aan Nijmegen nog in petto.  Aardig te weten dat u die de volgende week in omgekeerde volgorde gaat rijden tijdens de 28e Motary.

Start van de Tour.
De route bij Restaurant de Goudreinet aan de A1 bij Barneveld.   Voor vrijwel iedereen ’s morgens gemakkelijk aan te rijden.

De terugreis heeft geen speciaal afmeldpunt.  U kruist de Autobahn bij Hamminkeln en rijdt dan in een uurtje terug naar huis.

motortour sauerlandPrijs per persoon in Half Pension (BTW Inbegrepen):

Periode: 16/05/19 – 19/05/19

Dubbel: 365 €
Single: 409 €

 

RESERVEER HIER DEZE TOUR >>>