motortour Typisch TsjechiëMotortour Typisch Tsjechië

Tsjechië is inmiddels een West-Europees land geworden, met alle faciliteiten die daar bij horen. De wegen zijn bijna overal op orde en u vindt er ongerepte natuur en prachtige oude steden. Het is nog steeds een vriendelijk en goedkoop vakantieland met een hartelijke bevolking. Onze bijdrage op deze Motortour Typisch Tsjechië bestaat uit een mooie rondreis met goede hotels in vier geheel verschillende plaatsen, zodat u het land echt kunt verkennen, proeven en ervaren.

8-Daagse Motortour in Tsjechië

motortour Typisch TsjechiëHet arrangement:
• 7 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

Accommodatie:
U logeert in deze 4 verschillende **hotels of een gelijkwaardig alternatief.: • Hotel Zeleny Dum in Bozi Dar – 1 nacht • Hotel Praha in Špindleruv Mlýn – 2 nachten • Hotel U Divadla in Praag – 2 nachten • Hotel Zlata Hvezda in Vimperk – 2 nachten. Faciliteiten: de hotels zijn minimaal voorzien van receptie, restaurant (ontbijtbuffet) en bar. Parkeren: Zeleny Dum: ter plaatse te bespreken; Hotel Praha: overdekt, private parking (betalend) ; Hotel U Divadla: openbaar, gratis; Hotel Zlata Hvezda: openbaar, gratis. Kamers: netjes ingericht en tenminste voorzien van telefoon, tv, douche en toilet.

Dag 1: Nederland / België – Bozí Dar.
U rijdt eerst over de verschillende Autobahnen naar het oosten van Duitsland. Voor de afwisseling af en toe een stukje Bundesstrasse. Na Eisenach gaat u echt het binnenland in voor een mooi stuk toeren door het Ertsgebergte. Bij Schleiz rijdt u nog langs een stukje van een oud circuit. Het hotel in Boží Dar ligt direct over de grens.

Dag 2: Bozí Dar – Spindleruv Mlyn
ca. 340 km

De weg naar het Reuzengebergte is zeer afwisselend. U volgt de noordgrens en af en toe neemt u ook een stukje Duitsland mee. U rijdt langs de rivier die soms Elbe dan weer Laabe heet en gaat met een boog om Liberec heen. Als afsluiting het terras van het hotel in het gezellige Spindleruv Mlyn.

Dag 3: Rondrit Reuzengebergte
ca. 265 km

Het Reuzengebergte ligt voor een deel in Polen. Omdat dit een Tsjechische tour is rijden we een stuk langs de grens en gaan meteen naar de grillige rotsformaties van Adrsspasko Skaly. Door het Adelaarsgebergte naar Nove Mesto, waar u zeker een stop moet maken op het mooie marktplein.

motortour Typisch TsjechiëDag 4: Spindleruv Mlyn – Praag
ca. 245 km.

De Tsjechische hoofdstad lonkt. U maakt eerst nog een mooie slinger naar het Boheemse paradijs. Vervolgens het echte binnenland van Tsjechië in. Een landelijk gebied vol leuke dorpen met steeds weer prachtige pleintjes. Hoogtepunt is Kutná Hora, een prachtig stadje dat al jaren op de monumentenlijst van Unesco staat. Vervolgens naar uw hotel in de Praagse wijk Branik.

Dag 5: Bezoek aan Praag.
De ‘Gouden Stad’ Praag mag op zo’n rondreis niet ontbreken. U kunt er zo heen met het openbaar vervoer en zelfs te voet is het nog goed te doen. De wereldberoemde Karlsbrücke over de Moldau en het Wenceslasplein met het astronomische uurwerk moet u gezien hebben. De vele kerken, musea en pleinen zorgen er verder voor dat u zich geen moment hoeft te vervelen.

Dag 6: Praag – Vimperk
ca. 270 km.

Om het land goed te leren kennen rijdt u kriskras door het Boheemse land. U volgt een stukje de Moldau, waar u bij Slapy op de beroemde stuwdammen stuit. Wat verderop is er gelegenheid een motormuseum te bezoeken vol met Jawa’s uit uw jeugd.

Dag 7: Rondrit Zuid-Boheemse Woud
ca. 265 km.

Door het Boheemse meren- en moerasgebied rijdt u naar Trebon, waar een fraai marktplein is. De meest beroemde plaats van Bohemen, Cesky Krumlov, wordt ook door Unesco beschermd. Het kasteel, de oude wijk Latrán en een paar kloosters liggen op u te wachten. Terug langs het grootste meer van Tsjechië het Lipno Meer. Dit prachtig gelegen meer is enorm in opkomst als watersportgebied. Een mooie afsluiting van deze prachtige dag.

Dag 8: Vimperk – Würzburg
ca. 415 km.

Helaas alweer de terugreis, wat ongeveer 850 km rijden is. Daarom hebben we een stuk tourroute gemaakt naar de Autobahn 3 bij Deggendorf. Daar kunt u de Autobahn nemen als u in 1 dag naar huis wilt. De mooiere route loopt door langs Straubing en Regensburg naar het Altmühltal. Daarna volgt nog een prachtig stuk sturen door het Steigerwald met oude wijnstadjes en dorpen. De route eindigt bij het Mercure Hotel Würzburg.

motortour Typisch TsjechiëExtra overnachting bij start en aankomst
De tour start meteen bij het eerst hotel.  U kunt daar via de route naar toe rijden. De tour eindigt bij het Mercure Hotel am Mainufer in Würzburg. Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor dit starthotel.  Via de bijgeleverde extra tourroute kunt u dan lekker ontspannen naar huis rijden.

Prijs per persoon per tour in logies en ontbijt (BTW Inbegrepen):
Het is eenvoudig in de buurt van of in het hotel eetgelegenheid te vinden voor een prikje.

Periode 01/04/19 – 31/10/19
Dubbel: 375 €
Single: 429 €

 

RESERVEER HIER DEZE TOUR >>>