Verrassend Teutoburger Woud

Deze Motortour naar het Teutoburger Woud noemen we verrassend omdat zowel de beginnende  als ook de ervaren motorrijder er veel plezier aan kan beleven. Dichtbij en toch echt buitenland. Meteen na de Duitse grens wordt het motorrijden al een stuk plezieriger. Alle bergen en bochten hebben we in de route verwerkt  zodat u volop kunt genieten van het motorrijden in dit mooie stukje Duitsland. Het hotel ligt in het centrum van het gezellige Bad Rothenfelde, dus ook met de  ‘après-tour’ zit het wel goed.

3-daagse Motortour Teutoburger Woud

Het arrangement:

  • 2 overnachtingen op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • routebeschrijving op GPS

motortour Teutoburger WoudAccommodatie:
U logeert in Hotel zur Post, driesterren plus en een traditioneel luxe hotel in het centrum van het gezellige kuurstadje Bad Rothenfelde. Vanuit het hotel wandelt u zo het Kurpark met de imposante Salinen in. Het hotel heeft uitgebreide faciliteiten, waaronder een zwembad, een spa en een centrum voor fysiotherapie. Het hotel heeft ook verschillende restaurants, waar u kunt genieten van regionale gerechten en internationale specialiteiten. Parkeren: voldoende parkeergelegenheid op de hotelparking,  Kamers: goed ingericht, wifi (gratis in het ganse gebouw), tv, telefoon, haardroger en douche en toilet.

Dag 1: Winterswijk – Bad Rothenfelde
ca. 245 km.

Vanuit Winterswijk rijden we direct het Münsterland in, het land van hammen en worsten. De dubbele toren van Billerbeck wijst op een mooi stadje dat uitnodigt voor een koffiestop. Dan volgen de Baumberge, waar we zowat alle bergweggetjes voor u opgezocht hebben. Bij het Teutoburgerwoud hoort Tecklenburg, waarna u door de echte bergen naar het hotel in Bad Rothenfelde rijdt..

Dag 2: Rondrit Teutoburgerwoud
ca. 260 km.

Over de mooiste slingerwegen van het Teutoburger Wald naar Bad Essen met prachtige vakwerkhuizen. Bij Porta Westfalica is het Kaiser Wilhelm Denkmal een vaste stop en mooi uitzichtpunt over de Weser, waar u ook nog een stukje langsrijdt. Na nog een stukje Weserbergland toert u weer terug naar het hotel.

Dag 3: Bad Rothenfelde – De Poppe
ca. 200 km.

Ter afsluiting nog even door het Wiehengebirge. De route gaat naar het noorden en voert u langs de Alfsee en stukjes van de toeristische Bramgau Route. Een wat onbekend, maar zeker niet onbemind gebied. De route eindigt aan de Nederlandse grens bij Oldenzaal waarna u gemakkelijk naar huis kunt rijden.

Extra overnachting bij start
De route start bij Fletcher Hotel Frerikshof in Winterswijk, aan de Nederlands – Duitse grens gelegen. U bent dan al een mooi stukje op weg naar het oosten. Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor dit starthotel.

motortour Teutoburger WoudPrijs per persoon per tour in Half Pension (BTW Inbegrepen):

Periode 01/04/19 – 31/10/19
Dubbel: 205 €
Single: 219 €

 

RESERVEER HIER DEZE TOUR >>>