Onontdekt Siegerland

Tussen het Sauerland en het Rijndal ligt nog een stukje Duitsland mooi te wezen. Ook in het Siegerland kunt u prachtig motorrijden. Wie er ooit geweest is weet het zich zeker te herinneren. Uiteraard beperken we ons niet tot het Siegerland, maar hebben alle mooie motorwegen door de wijde omgeving voor u in de route opgenomen. In Bad Laasphe hebben we een prima uitvalsbasis om dit mooie gebied te verkennen. Dit onbekende Siegerland is een mooie aanvulling op ons programma.

4-daagse Motortour in Siegerland

Het arrangement:
• 3 overnachtingen op basis van half pension
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

motortour siegerlandAccommodatie:
U verblijft in het traditionele familie Hotel Lahnblick in Bad Laasphe. Het hotel is prachtig gelegen aan de rand van het bos met uitzicht over het gezellige stadje Bad Laasphe. Faciliteiten: receptie (met kluis), restaurant met prachtig uitzicht, bar, overdekt zwembad, sauna en fitness. Parkeren: voldoende aan hotel. Kamers: ruim en comfortabel ingericht en voorzien van telefoon, satelliet-tv, haardroger, douche en toilet.

Dag 1: Stein / Urmond – Bad Laasphe
ca. 325 km.

Vanuit Stein naar Maastricht en dan een klein stukje snelweg. Na de Voerstreek de Eifel in, waar we wat vlottere, maar lekkere stuurwegen nemen. Door het Ahrdal naar de Rijn, die u dit keer per pont oversteekt. Daarna is het Westerwald aan de beurt en met een boog om Siegen heen rijdt u naar het hotel in Bad Laasphe.

motortour siegerland

Dag 2: Rondrit langs de Lahn
ca. 275 km.

We sturen u naar het zuiden en volgen een beetje de rivier de Lahn. In Weilburg kunt u koffiedrinken in het Schlosskaffee en de enige Scheepstunnel van Duitsland bekijken. Runkel is bekend om de brug over de Lahn, die hier al ruim 1000 jaar ligt. Via de Deutsche Alleen Strasse en de Deutsche Fachwerk Strasse weer terug naar het noorden waarbij mooi bochtenwerk gewaarborgd is.

 

Dag 3: Rondrit Rothaargebirge
ca. 270 km.

Aangezien we tegen het Naturpark Rothaargebirge aan zitten is dit wel een erg gemakkelijke keuze. Prachtige bossen, mooie meren en daarbij alle soorten bochten die u zich maar kunt wensen. U passeert de Rhein-Weser Turm, de Biggesee en vele leuke plaatsjes waar het goed eten en drinken is. Een topdag!

Dag 4: Bad Laasphe – Born / Sittard
ca. 290 km.

Alweer richting huis, jammer! Op de terugreis pakken we datgene mee wat we aan motorroutes op de heenreis hebben laten liggen. Door het mooie Bröhltal naar Bonn, waar u via een stukje Autobahn de Rijn oversteekt. Langs en soms door de Eifel gaan we naar Born / Sittard waar de tour eindigt bij het Amrath Hotel.. Onderweg kunt u regelmatig de snelweg nemen om sneller thuis te zijn.

motortour siegerland

Extra overnachting bij start
De route start bij het De Valk Hotel in Stein Urmond, gemakkelijk te vinden aan de kruising van de snelwegen vanuit Genk en Maastricht.  Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor dit starthotel, zodat u uitgerust naar de tour naar Bad Laasphe kunt beginnen.

Prijs per persoon per tour in Half Pension (BTW Inbegrepen):

Periode 01/04/19 – 31/10/19
Dubbel: 225 €
Single: 255 €