Motortour SchotlandSchotse Hooglanden

Het ruige en ruwe Schotland heeft een enorme aantrekkingskracht op ons motorrijders. De onherbergzame ‘’highlands’’ (hooglanden) , de afgelegen ‘glens’ (valleien) en de diepe donkere ‘lochs’ (meren) maken het tot één van de mooiste bestemmingen ter wereld. Zwerven door de natuur en een stop maken bij een Whisky stokerij, gezellig in de Pub met echte Schotten, het maakt een motorvakantie naar Schotland tot een onvergetelijke ervaring. Op onze tour door de Schotse Hooglanden is er maar één nadeel: de vakantie is altijd te kort.

10-daagse Motortour Schotse Hooglanden

Het arrangement:
• zeven overnachtingen op basis van logies en ontbijt
• twee overnachtingen Zeebrugge/ Rotterdam en Hull met P&O (heen/ terug)
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

Motortour Schotland

Accommodatie:
U verblijft tijdens uw Motortour Ruw Schotland in 2 verschillende hotels: Clovenfords Country Inn, met een echte Pub in het kleine Clovenford – 2 nachten (2e en 8e nacht) en het Glen Mhor Hotel, een sfeervol Victoriaans hotel tegen het oude centrum en onder het kasteel van Inverness gelegen.-  5 nachten. De kamers beschikken over alle nodige faciliteiten, bad of douche, toilet. Vergeet uw universele stekker niet. U parkeert telkens op de Car-park van het hotel.

Dag 1: Start van uw avontuur.
U rijdt naar Rotterdam of Zeebrugge voor de overtocht met de comfortabele Cruise- Ferry van P&O naar Hull.

Dag 2: Hull – Clovenford
ca. 385 km.

Na een nacht op de ferry rijdt u vanuit Hull via een vlotte route door de Yorkshire Dales naar de grens met Schotland. Vandaar binnendoor naar een echte Engelse Inn (Herberg) in Clovenford.

Dag 3: Clovenford – Inverness
ca. 385 km.

We rijden eerst wat grotere wegen om de drukte van de grote steden te vermijden. Vervolgens door de schitterende natuur van de Trossachs, waar de Schotten graag vakantie vieren. Onderweg ziet u al de eerste meren en hoge bergen van de Highlands.

Dag 4: Rondrit Loch Ness
ca. 260 km.

Als u in Schotland bent geweest, dan moet u ook het monster Nessie hebben gezien. Een route met als centraal middelpunt Loch Ness. Het is in oppervlakte het op één na grootste meer in Groot-Brittannië, maar in volume het grootste met een diepte van 226 meter.

Motortour SchotlandDag 5: Rondrit naar de Highlands
ca. 405 of 330 km.

Tijdens deze toer proeft u de sfeer van het ongerepte Schotland. Eerst naar het schilderachtige vissersdorp Ullapool,  en vervolgens via de kleine ‘single track roads’ naar het noorden. Onderweg de mogelijkheid om de route in te korten langs het Loch Shin en de watervallen van dit meer. Een schitterende tocht door de Highlands.

Dag 6: Rondrit door de Glens
ca. 295 km.

Waar de Hooglanden bedekt zijn met woeste heidevelden, daar vinden we in de valleien de glens, uitgestrekte bossen en diepblauwe meren, de  Lochs. Het zijn deze contrasten, die het gebied die unieke sfeer geven. Waar Glens en rivieren zijn, zijn ook de whisky distilleerderijen. Meer dan een bezoek waard.

Dag 7: Rondrit Applecross
ca. 375 of 275 km.

Langs de Schotse westkust naar het schiereilandje Applecross. Via de hoogste pas (626 m) van Groot-Brittannië, de Bealach na Ba, en een prachtige kustweg komt u in een andere wereld. Een schitterende route naar één van de meest afgelegen plaatsjes die u nog kunt bezoeken in Schotland.

Dag 8: Inverness – Clovenford
ca. 350 km.

Kozen we voor de heenreis nog de westkant, terug rijdt u nog een stuk door de glens en over de hoogvlakte bij Breamar met ruim 20 bergen van om en nabij de 1000 m hoog. Na Perth een vlotte route terug naar het hotel in Clovenford. Een korte stop in het prachtige Edinburgh behoort tot de mogelijkheden als u op tijd bent.

Dag 9: Clovenford-Hull
ca. 410 km.

Alweer de laatste dag van uw Schotland-avontuur. Met een mooi stuk route binnendoor waarbij u langs  Lockerbie komt, dat helaas internationale bekendheid heeft gekregen. Daarna via een vlotte route terug naar Hull om op tijd  bij de ferry te zijn.

Dag 10: Terugrit.
Na een goede nachtrust op de boot en een lekker ontbijt, rijdt u weer terug naar huis.

Extra overnachting bij start en aankomst
U vaart met P&O Ferry’s van Zeebrugge of Europoort naar Hull. Daar begint de route.

Prijs per MOTORRIJDER per tour in Logies en ontbijt (BTW Inbegrepen):
U logeert in het centrum met veel eetgelegenheden,
of ter plaatse te reserveren in het hotel.

Periode 01/04/19 – 30/06/19Motortour Schotland
Dubbel: 949  €
Single:  1319 €

Periode 01/07/19 – 30/09/19
Dubbel: 1179  €
Single:  1869 €

Periode 01/10/19 – 31/10/19
Dubbel: 949  €
Single:  1319 €

Prijs per PASSAGIER per tour in Logies en ontbijt (BTW Inbegrepen):

Periode 01/04/19 – 30/06/19
Dubbel:  849 €
Single:  1219 €

Periode 01/07/19 – 30/09/19
Dubbel:  1079 €
Single:  1769 €

Periode 01/10/19 – 31/10/19
Dubbel:  849 €
Single:  1219 €

 

Toeslag per wagen: 99 €
Toeslag per trike/zijspan: 99 €
Toeslag per trailer: 200 €