Sauerland – Land van 1000 bergen (Aangepaste Routes!)

Van oudsher een van de favoriete vakantiestreken van Duitsland. Land van 1000 bergen met talrijke meren en uitgestrekte bossen. Fraaie stadjes en dorpen met witte vakwerkhuizen zorgen voor de afwisseling en de gelegenheid om af en toe even van de motor af te stappen. Op onze  Sauerlandtour leiden we u over een groot deel van de 1000 bergen waarbij u na een dag heerlijk sturen lekker kunt bijkomen in één van de hoogstgelegen hotels van het Sauerland.

4-daagse Motortour in het Sauerland

motortour sauerlandHet arrangement:
• 3 overnachtingen op basis van half pension
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

Accommodatie:
U verblijft in het 4 sterren Dorint Hotel en Sportresort, zeer hoog gelegen in  Winterberg – Neuastenberg. Alleen al voor de luxe en de vele sportmogelijkheden een aanrader. Faciliteiten: restaurant (ontbijtbuffet en 3-gangendiner of buffet),  bar, terras, overdekt zwembad, sauna en fitness. Parkeren: voldoende bij het hotel aan de hoofdingang of privé parkeren is mogelijk bij de accommodatie. Kamers: erg goed ingericht en voorzien van zitje, telefoon, tv, radio, haardroger, douche en toilet.

Dag 1: Nijmegen – Neuastenberg
ca. 345 km.

Eerst genieten van de prachtige natuur van de Ooijpolder en dan bij Emmerich de Rijn over. Meteen al lekker motorrijden. Door het Münsterland naar Lembeck en via een klein stukje snelweg rijden we langs het Ruhrgebied.   Dan beginnen de echte bergen. Door het Hönnetal en langs de Sorpesee,  komt u in het Sauerland. In het hart daarvan, dicht bij Winterberg, ligt uw hotel voor de komende dagen.

Dag 2: Rondrit Briloner Wald en Diemelsee
ca. 290 km.

Deze dag verkent u de noordgrens van het Sauerland. Na de nodige dorpjes en fraaie natuur kunt u in Warstein de druipsteengrotten bezoeken of een echte Warsteiner drinken. Ook de Diemelsee is altijd populair bij de motorrijder en dan vooral om de mooie bochten langs het meer. Aan het einde van de rit kunt u Winterberg bezoeken of doorrijden naar het hotel om van de sauna en het zwembad te genieten.

Dag 3: Rondrit Sauerland
ca. 285 km.

We combineren alle mooie wegen van het Sauerland tot een mooi rondje. De dag wordt afgerond met het Wittgensteiner Land, waarbij u in het leuke plaatsje Bad Berleburg nog een Schloss kunt bezoeken. Ook zonder bezoeken en alleen stoppen voor een terrasje is het een heerlijke dag, met zeer afwisselend stuurwerk.

Dag 4: Neuastenberg – Nijmegen
ca. 330 km

We rijden nog een flink stuk door het Sauerland om op gepaste wijze afscheid te nemen. Net als op de heenreis omzeilen we het Ruhrgebied, ook nu door een fraai stukje Münsterland. Langs de Rijn terug naar Nijmegen waar de route eindigt bij het Amrath Hotel. Onderweg passeert u regelmatig opritten naar de Autobahn, zodat u altijd sneller naar huis kunt rijden als u dat wilt.

Extra overnachting bij start en aankomst
De route start in het Amrath Belvoir Hotel in de oude stad Nijmegen, met zijn mooie boulevard langs de Waal.  Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor dit starthotel.

motortour sauerlandPrijs per persoon per tour in Half Pension (BTW Inbegrepen):

Periode 01/04/19 – 21/05/19
Dubbel: 335 €
Single: 369 €

Periode 22/05/19 – 03/09/19
Dubbel: 365 €
Single: 415 €

Periode 03/09/19 – 31/10/19
Dubbel: 335 €
Single: 369 €

MRO GROEPSTOUR: 19/04/19 – 22/04/19
Dubbel: 399 €
Single: 449 €

 

RESERVEER HIER DEZE TOUR >>>