Motortour saarlandGrenzeloos Saarland

Deze motortour naar het grenzeloze Saarland is één van de toppers uit ons motorprogramma. Helemaal aan het randje van Duitsland, tussen schitterende gebieden om te motorrijden, ligt het gezellige en motorvriendelijke Hotel Bliesbrück. Heenreis door de Eifel, een dagje in de Vogezen, een dagje in het Pfalzerwald en de terugreis door Luxemburg, staan garant voor vier dagen spelen met de motorfiets. Echt genieten in optima forma.

4-daagse Motortour in Saarland

Het arrangement:
• drie overnachtingen op basis van half pension
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

Motortour saarlandAccommodatie:
U overnacht in het gezellige Hotel Bliesbrück in het plaatsje Herbitzheim in het Saarland. Er is een prima restaurant en een terras voor de deur, zodat er ook buiten een heerlijk glas bier kan gedronken worden. Voor uw welzijn staat er een prachtige saunaruimte voor u klaar. Faciliteiten: receptie, restaurant (ontbijtbuffet en 3-gangendiner), bar, sauna, stoombad, lift. Tegen betaling: massage. Voldoende parkeerruimte en er is een (gratis maar beperkte ruimte) garage beschikbaar. Kamers: voorzien van tv, telefoon, wifi (tegen betaling), kluisje, haardroger, bad of douche en toilet.

Dag 1: Slenaken–Herbitzheim
ca. 330 km.

Vanaf de grens duikt u meteen de Voerstreek in. Een inmiddels bekend gebied, maar altijd weer leuk om te rijden. Bij St.Vith kruisen we de snelweg, zodat degene die van ver komt het eerste stukje kan afsnijden. Door de Eifel, en via de mooie afdaling bij Piesport komt u bij de Moezel. Na de Hunsrück loopt de route met grote bogen om het drukke Saarbrücken heen naar het hotel in Herbitzheim.

Dag 2: Rondrit Pfalzerwald
ca. 275 km.

Langs Blieskastel naar het noordoosten om de Schickinger Höhe over te steken. Zo komt u in het Pfalzerwald en kunt u de hoogste berg, de Kalmit, beklimmen. Wijnbergen en schilderachtige vakwerkdorpjes vormen het decor voor de middelste etappe. Dan weer de bergen in en net langs de Franse grens weer terug naar het hotel.

Motortour saarlandDag 3: Rondrit Vogezen
ca. 310 km.

Een bijzonder dagje Frankrijk, want ze verstaan hier ook Duits. Prachtig sturen vandaag in de Noord-Vogezen. In het centrum van Saverne komt u langs een oud sluizencomplex van het Marne-Rhin kanaal. Het klooster van Mont St.Odile is misschien al bekend, maar de weg erheen is nog altijd om van te smullen. Over La Petitte Pierre terug naar Duitsland om op het terras van het hotel bij te komen.

Dag 4: Herbitzheim–Withuis (aan de grens)
ca. 325 km.

Om de drukte te ontwijken gaan we met een boog aan de zuidkant om Saarbrücken heen. Met een stukje Frankrijk, Luxemburg en België wordt het een echte internationale dag. Helaas het einde van de tour, maar nog wel een dag vol van motorgenot. De route eindigt bij Restaurant ’t Withoes aan de Belgisch-Nederlandse grens, waarna u op eigen gelegenheid naar huis kunt rijden. Ook kunt u op het laatst nog kiezen voor een overnachting in Slenaken.

Motortour saarland

Extra overnachting bij start en aankomst
De route start en eindigt bij het Best Western Hotel Slenaken, op de grens van België en Nederland gelegen. Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor dit starthotel.

Prijs per persoon per tour in Half Pension(BTW Inbegrepen):

Periode 01/04/19 – 31/10/19
Dubbel: 259 €
Single: 299 €

 

RESERVEER HIER DEZE TOUR >>>