Provence – Côte d’Azur

De Motortour Provence – Côte d’Azure neemt u mee naar een beroemd vakantiegebied, waar het verrassend goed sturen is. De prachtige routes gaan vooral door de bergen van het binnenland en langs de Gorges van de Provence, de Corniches van de Côte d’Azur en heerlijke rallywegen rond de Col de Turini. Echt een topper voor de meest verwende motorrijder. Omdat u zo dicht bij de Middellandse Zee zit is het zeer aan te bevelen om er een paar dagen bij te boeken en wat vakantie te houden. Zelfs in het vroege voorjaar en late herfst kunt u hier nog prima weer treffen.

7-daagse Motortour Provence – Côte d’Azur

Het arrangement:
• 6 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

Accommodatie:

Motortour Provence - Côte d'Azure

U verblijft in Hotel Ibis Cannes Mouans-Sartoux, op loopafstand van het centrum van Mouans-Sartoux. Het is een leuk dorp tussen Cannes en parfumstad Grasse met enkele toffe eetgelegenheden. Faciliteiten: centrale wifi (gratis), ontbijtruimte, openlucht zwembad (geopend begin juni-eind september) met terras met ligstoelen en parasols. Parkeren: gratis parkeerplaats en privé parkeren is mogelijk. Kamers: voorzien van wifi (gratis), telefoon, tv, airconditioning, bad, toilet en haardroger.

Dag 1: Lyon – Mouans-Sartoux
ca. 420 km.

Vanuit Lyon rijdt u vlot naar het Nationale Park van de Vercors. Door het leuke plaatsje Pont en Royans en de Gorges du Petit-Goulets, waar de rotswanden elkaar bijna raken, naar het zuiden. Over Sisteron en Castellane naar het hotel in Mouans-Sartoux.

Dag 2: Rondrit Col de Turini en Monaco
ca. 220 km

Door de Gorges de la Vesubie naar de Col de Turini, waar in de Monte Carlo Rally altijd de eindstrijd plaatsvindt. Gelukkig hoeft u niet zo snel naar beneden. Na een bezoek aan Monaco rijdt u over de hoogstgelegen kustweg en via Nice terug naar het hotel.

 

Dag 3: Rondrit Gorges du Verdon
ca. 245 km.

Eén der grootste natuurwonderen, ook wel Grand Canyon du Verdon genoemd. U start met wat kleine kloven om vervolgens de Verdon van alle kanten te bewonderen. Prachtig, indrukwekkend en veel bochten. Voor de terugweg een stukje Route Napoléon.

Dag 4: Rondrit St. Tropez
ca. 255 km.

Een route vol afwisseling. Te beginnen met kleine slingerweggetjes, vervolgens een prachtig stuk kustweg. Even zitten aan het haventje van het beroemde vissersdorp Saint Tropez en de boten van de rijkaards bewonderen. Langs Port Grimaud en door het mooie binnenland terug.

Dag 5: Rondrit Gorges du Cians en Daluis
ca. 275 km.

De vorige dagen hebt u de Gorges van boven bekeken, vandaag kronkelt u er doorheen. De Gorges du Daluis en de Gorges du Cians zijn het hoogtepunt van deze mooie tourdag, waar ook nog de nodige bergweggetjes in zitten.

Dag 6 : Rondrit Côte d’Azur
ca. 175 km.

Deze dag is aan de Côte d’Azur gewijd. U rijdt over de mooie kustweg, genaamd Corniche de l’Esterel, beroemd om het rode gesteente. In Cannes komt u echt langs het strand, waar u op mooie dagen zo kunt gaan liggen. De Route is iets korter gehouden zodat u ook tijd hebt voor andere dingen.

Dag 7 : Mouans-Sartoux – Lyon
ca. 420 km.

Weer terug naar Lyon. Net als Napoléon in 1815 neemt u de hele Route Napoléon, die in die 200 jaar aardig verbeterd is en een genot is om te rijden. Na Grenoble nog een mooi stukje sturen naar Lyon, of sneller via de Autoroute.

Extra overnachting bij start en aankomst
De route start en eindigt bij het Novotel Lyon Bron Eurexpo, aan de oostkant van Lyon gelegen. Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor dit starthotel.

 

Prijs per persoon per tour in Logies & Ontbijt (BTW Inbegrepen):
Hotel ligt op wandelafstand van het centrum met voldoende eetgelegenheden.

Periode 01/04/19 – 30/06/19
Dubbel: 385 €
Single: 699 €

Periode 01/07/19 – 31/08/19
Dubbel: 459 €
Single:  839 €

Periode 01/09/19 – 31/10/19
Dubbel: 369 €
Single: 655 €

 

RESERVEER HIER DEZE TOUR >>>