D-Day in Normandië

Onbekend maakt onbemind. In Normandië is het verrassend mooi motorrijden. Velen kennen het alleen van D-Day, de landingsstranden en de indrukwekkende musea uit de 2e wereldoorlog.  Maar u vindt er ook prachtige natuur, uitgestrekte stranden, soms steile kusten en mooie stadjes. Op deze motortour door Normandië wordt dit alles verbonden door mooi slingerende wegen in een glooiend landschap.

5-daagse Motortour in Normandië

Het arrangement:

• vier overnachtingen op basis van logies en ontbijt
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

motortour normandieAccommodatie:
U verblijft in viersterren Hotel Mercure Hippodrome  in Cabourg, gelegen aan de renbaan en op loopafstand van het centrum en het strand. Faciliteiten: centrale wifi (gratis), bar met open haard,  zwembad met sauna, stoombad en een fitnessruimte. Parkeerplaats op de hotelparking aan de receptie of tot vooraan uw kamer. Kamers: comfortabel ingericht en voorzien van tv, telefoon, radio, airco, haardroger, bad en toilet. Meteen naast het hotel is een goed restaurant.

Dag 1: Abbeville – Cabourg
ca. 315 km.

We rijden eerst een stuk langs de Côte d’Albâtre, beroemd om de krijtrotsen en mooie havenplaatsjes.  Na de brug over de Seine rijdt u door het oude Pont Audemer naar Honfleur. Met uitzicht op zee langs de Côte Fleurie en door het mondaine Deauville naar het hotel in Cabourg.

Dag 2: Rondrit Pays Bocage
ca. 280 km.

Vandaag  wat mooie slingers door het binnenland van Normandië. Voor de cultuur een bezoek aan Tapisserie de la Reine Mathilde in Bayeux. Heerlijk motorrijden door het fraaie Bocage Normand, het mooie platteland met vele heggen en boomgaarden. Met de Gorges de la Vire rijdt u nog door een echte kloof.

Dag 3: Langs de Landingsstranden
ca. 265 km.

Het landingsmuseum bij Arromanches, de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats en de Pointe du Hoc zijn bekende monumenten uit de Tweede Wereldoorlog. In St. Mère Eglise hangt de parachutist nog steeds aan de kerktoren. U bent dan al in Cotentin, het noordwesten van Normandië. Een mooie dag om onze vrijheid te vieren.

Dag 4: Rondrit Suisse Normande
ca. 230 km.

De route volgt een stuk van de Route du Camembert en de Route du Cidre. Om toch nog enige bergen te zien gaat de route door het mooie Suisse Normande. Voor de techneuten is er een museum met modeltreintjes en in Pont l’Eveque, bekend om zijn kaas, ligt hier een compleet circuit op u te wachten.

Dag 5: Cabourg – Arras
ca. 340 km.

Deze route is vlot te rijden en een echte aanrader. Na een stuk de N3 gevolgd te hebben steekt u bij Les Andelys de Seine over. Door het noord-Franse platteland brengt de route u tot aan de snelweg bij Arras. U hoeft dan geen tol te betalen en via Lille kunt u dan vrij vlot naar huis rijden.

Extra overnachting bij start en aankomst
De route start bij het Hotel Mercure Abeville centre in het centrum van Abbeville. Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor dit starthotel. Om in Abbeville te komen leveren we er een leuke routesuggestie bij.

motortour normandiePrijs per persoon per tour in Logies & Ontbijt (BTW Inbegrepen):
Meteen naast het hotel is een goed restaurant.
U zit op 500 m. van het centrum.

Periode 01/04/19 – 31/05/19
Dubbel: 379 €
Single: 619 €

Periode 01/06/19 – 30/09/19
Dubbel: 415 €
Single: 679 €

Periode 01/10/19 – 31/10/19
Dubbel: 379 €
Single: 619 €

 

RESERVEER HIER DEZE TOUR >>>