Moezel – Hunsrück Leiwen

Het gebied rond de Moezel is inmiddels een goede bekende voor ons. Vooral de prachtige afdalingen door de wijnvelden en de steile klimmetjes doen menig motorhart sneller kloppen. Onze Motortour Moezel-Hunsrück is dan ook motorrijden in optima forma. Het plaatsje Leiwen zal bij velen vertrouwd overkomen en is nog steeds een prima uitgangspunt voor mooie ritten langs de Moezel en door de Hunsrück. Bij Hotel Weinhaus Weis, een echt familiehotel, hebben we een prima onderkomen voor mens en machine.

3- of 4-daagse Motortour Moezel Leiwen

Het arrangement:
• 3 (4-daagse tour) of 2 (3-daagse tour) overnachtingen op basis van half pension
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

Accommodatie:
U verblijft in Hotel Weinhaus Weis, een kleinschalig hotel  gelegen in het centrum van het wijndorpje Leiwen. Reeds 125 jaar onder de leiding van de Familie Weis. Faciliteiten: restaurant (ontbijtbuffet en driegangenmenu), pizzeria en een cocktailbar met poolbiljart. Parkeren: Garage (gratis). Kamers: eenvoudig ingericht en voorzien van tv, telefoon, douche, toilet, gratis wifi.

Dag 1: Stein / Urmond – Leiwen
ca. 290 km.

Vanuit Stein rijden we een fraaie route door Zuid-Limburg, de Ardennen, Luxemburg en de Duitse Eifel waarbij we geen kilometer snelweg rijden. Na het doorkruisen van Natuurpark Süd-Eifel stuiten we voor het eerst op de rivier die de komende dagen het beeld bepaalt. Kort daarop arriveren we in Leiwen, waar een warme douche en een koud glas bier de dag inspanningen compenseren.

Dag 2: Rondrit Moezel
ca. 235 km.

Vandaag komt de oostelijke helft van de Moezel aan de beurt. U rijdt in de richting van Cochem, het bekendste stadje van de omgeving, waarbij de rivier regelmatig in beeld komt. Daarna slingert de route afwisselend langs de Moezel en door de Eifel op zoek naar mooie vergezichten en goede, rustige stuurwegen in de richting van het hotel in Leiwen.

Dag 3:Rondrit Saar-Hunsrück
ca. 230 / 300 km.

Vandaag trekken we ons plan aan de zuiden westzijde van de Moezel. De afwisseling met de Moezel is gevonden in het Natuurpark Saar-Hunsrück. Hier kruisen we een zijtak van de Moezel, de Saar en bij Remich zoeken we de Moezel weer op. Langs Saarburg en Trier terug naar het hotel. Onderweg de mogelijkheid om de route met 70 km in te korten.

Dag 4: Leiwen – Born / Sittard
ca. 250 km.

Na een lekker ontbijt vertrekt u huiswaarts. Een heerlijke route door de Eifel, waarbij u Prüm, Gerolstein, Stadtkyll en Heimbach passeert. Na Nideggen wordt de route wat sneller en passeert u regelmatig een Autobahn om nog sneller naar huis te rijden. De route eindigt bij het Amrath hotel in Born / Sittard, waarna u zelf uw route kiest om naar huis te rijden. 3 daagse: Bij de 3-daagse tour vervalt dag 3

Extra overnachting bij start
De route start bij het De Valk Hotel in Stein Urmond, gemakkelijk te vinden aan de kruising van de Snelwegen vanuit Genk en Maastricht. Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor dit starthotel.

Voor grotere groepen, of als u een wat luxer hotel wilt: We kunnen de 3 daagse versie van deze tour ook leveren vanuit Fourside Hotel in Trier

Prijs per persoon per tour in Half Pension (BTW Inbegrepen):

3 dagen/2 nachten:

Periode 01/04/19 – 31/10/19
Dubbel: 145 €
Single: 165 €

4 dagen/3 nachten:

Periode 01/04/19 – 31/10/19
Dubbel: 209 €
Single: 245 €

 

RESERVEER HIER DEZE TOUR >>>