Lake District – Best Of England (NIEUW !!)

Een tour door het indrukwekkende landschap van het Nationaal Park Lake District, maar je letterlijk ‘en passant’ ook nog even kennis maakt met de Nationaal Parken North York Moors, Yorkshire Dales en Pennines. Het Lake District is een Nationaal Park dat zich kenmerkt door stevige heuvels, groene dalen, rivieren, meren, idyllische dorpjes, authentieke landhuizen, kastelen, indrukwekkende bergpassen, en daardoor … uitdagende motorweggetjes. Een schitterende wereld om op je motor te verkennen. Wij adviseren u, om een extra geheugenkaart voor uw fototoestel mee te nemen.

7-daagse Motortour in het Lake District

Het arrangement:
• 4 overnachtingen op basis van half pension
• 2 overnachtingen Zeebrugge/Rotterdam – Hull met P&O (heen/terug) in half pension
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

Accommodatie:

U verblijft in hotel Riverside. Het hotel bevindt zich in een 17e-eeuws gebouw in het centrum van Kendal. Het hotel heeft o.a. een mooie wellnessclub  en een uitstekend restaurant. De meeste kamers bieden uitzicht op de rivier de Kent. De kamers beschikken over satelliet-tv, thee- en koffiefaciliteiten, een eigen badkamer en gratis WiFi. Het hotel biedt ook gratis parkeergelegenheid. Vergeet uw universele stekker niet!

Dag 1: Rotterdam / Zeebrugge – Hull
U rijdt naar Rotterdam of Zeebrugge voor de overtocht met de comfortabele Cruise- Ferry van P&O naar Hull.

Dag 2: Hull – Kendal
ca. 285 km.

De route naar Kendal loopt via de indrukwekkende Nationaal Parken, North York Moors en  Yorkshire Dales. Twee geheel verschillende landschappen met mooie motorwegen.  Daartussen een doorsteek met weer een heel andere beleving en ook heerlijk slingerde motorweggetjes. U vindt uw hotel in Kendal, direct gelegen aan de rivier, op loopafstand van het centrum.

Dag 3: St Bees
ca 230 km.

Het Lake District is een schitterend bergachtig merengebied met een rijke flora en fauna, en sinds 2017 een Unesco werelderfgoed.  U kunt  volop te genieten van de vele meren, de prachtige natuur en de indrukwekkende passen. U toert over afwisselende wegen door dit prachtige landschap, tot aan de Ierse Zee bij Snt Bees, vanwaar u bij helder weer het eiland Man kunt zien liggen.

Dag 4: Pennines
ca.270 km.

Het Heuvelgebied Pennines heeft de status van Area of Outstanding Natural Beauty. Voor ons een goede reden dus om dit gebied ook op te nemen in de route en te combineren met de meren en passen in het Lake District. Het is een heerlijke stuurroute, op meerdere punten af te korten, zodat u eventueel kunt kiezen voor een bezoek aan een waterval, aan een smalspoortraject met stoomtreinen of aan een boten museum.

Dag 5: Passen en Meren ca. 245 km

In deze Lake District route is o.a. de Castlerigg Stone Circle opgenomen. Niemand weet nog echt waar deze mysterieuze steencirkels voor dienden, maar indrukwekkend zijn ze wel. Ook is er natuurlijk weer een flinke dosis fotogenieke meren en indrukwekkende passen in route opgenomen. Wat te denken van namen als Harknott Pass, Wrynose Pass en Kirkstone Pass. Kortom, 245 km genieten!

Dag 6: Kendal – Hull ca. 280 km

Alweer de laatste dag van deze tour, maar toch nog een hele mooie route door de Yorkshire Dales, waar u het gevoel krijgt zomaar James Heriot tegen te komen. Weer een prachtige dag. Bent u te vroeg kunt u er voor kiezen nog een bezoek aan York te brengen voordat u weer incheckt op de Boot in Hull.

Dag 7: Terugrit.
Na een goede nachtrust op de boot en een lekker ontbijt, rijdt u weer terug naar huis.

Extra overnachting bij start en aankomst
U vaart met P&O Ferry’s van Zeebrugge of Europoort naar Hull. Daar begint de route.

Prijs per MOTORRIJDER per tour in half pension (BTW Inbegrepen):

Periode 01/04/19 – 30/06/19
Dubbel: 859 €
Single: 1035 €

Periode 01/07/19 – 31/08/19
Dubbel: 989 €
Single: 1165 €

Periode 01/09/19 – 31/10/19
Dubbel: 859 €
Single: 1035 €

Prijs per PASSAGIER per tour in half pension (BTW Inbegrepen):

Periode 01/04/19 – 30/06/19
Dubbel: 749 €
Single: 969 €

Periode 01/07/19 – 31/08/19
Dubbel: 879 €
Single: 1099 €

Periode 01/09/19 – 31/10/19
Dubbel: 749 €
Single: 969 €

 

Toeslag per wagen: 99 €
Toeslag per trike/zijspan: 99 €
Toeslag per trailer: 200 €

 

RESERVEER HIER DEZE TOUR >>>