motortour italiaanse rivieraVakantie aan de Italiaanse Riviera

Een mooie vakantie naar de Ligurische kust, beter bekend als de Bloemenrivièra. Een prachtig bergachtig gebied, met regelmatig uitzichten over die heerlijke blauwe Middellandse Zee, waar u zo in wilt duiken. Heel aantrekkelijk om wat (extra) tijd in te vullen als strandvakantie! ‘s Avonds loopt u zo het gezellige Loano in om te genieten van zo’n heerlijk ijsje uit een van de vele gelateria’s. Deze Motortour Italiaanse Riviera is écht een motortour waarbij vakantie met hoofdletters geschreven wordt.

7-daagse Motortour aan de Italiaanse Riviera

Het arrangement:
• 6 overnachtingen op basis van half pension
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

motortour italiaanse rivieraAccommodatie:
U verblijft in het luxe vakantiepark Loano 2 Village, op 2 km afstand van het centrum van Loano en de Middellandse Zee. Het heeft 2 zwembaden, verschillende restaurants en alles in huis om van uw verblijf een super vakantie te maken. Zeer aan te raden om een paar dagen bij te boeken om van alle faciliteiten van het park te genieten. Faciliteiten: receptie, restaurant (ontbijtbuffet en keuzediner), bar, tv-ruimte, tuin met zwembad (geopend half mei-half september).Parkeren: parkeerplaats en garage (ondergronds en 10 € per nacht, ter plaatse te reserveren). Kamers: voorzien van tv, telefoon, kluisje, airco, haardroger, bad of douche en toilet.

Dag 1: Grenoble – Loano
ca. 375 km.

Om te beginnen een paar echte bergpassen. Over de Col de Lautaret en de Col de Montgenèvre rijdt u Italië binnen. Na een vlot gedeelte door het Italiaanse binnenland rijdt u het laatste stukje door de bergen naar uw vakantie Resort in Loano.

Dag 2: De wijngebieden van Langhe en Monferrato
ca. 270 km.

Een wonderschoon heuvellandschap bedekt met wijngaarden en middeleeuwse stadjes. Hier is Piemonte (en misschien wel heel Italië) op zijn mooist. Heerlijk toeren en proeven van het goede Italiaanse leven.

Dag 3: Rondrit Col de Tende
ca. 300 km.

U rijdt eerst door de Ligurische Alpen naar de Franse grens. De mooie afdaling van de Col de Tende, veelvuldig gebruikt in rally’s, brengt u weer terug naar de kust. Over de mooie, maar drukke kustweg, of een stukje autostrada, terug naar Loano

motortour italiaanse rivieraDag 4 : Rondrit Riviera di Levante
ca. 290 km.

Door de bergen naar Genua. Na een stukje kustweg gaat u weer de bergen in. Het natuurpark Capanne di Marcarolo biedt u een wijds landschap met prachtige uitzichten. Bij Genua pakken we de autostrada, die u naar keus kunt afwisselen met stukjes kustweg.

Dag 5: Rondrit omgeving Pietra Ligure
ca 175 km.

U rijdt in de bergen tussen olijfbomen en amandelbomen, langs de kust over boulevards met palmen en de meest weelderige plantengroei die u maar kunt bedenken. Daarbij ontdekt u ook waarom men dit gebied Bloemenriviera genoemd heeft. Verder zijn de grotten van Toirano heel speciaal en zeker een bezoek waard.

Dag 6: (of 1 van de andere dagen).
Om het vakantiegevoel van deze toer optimaal te beleven hebben we een extra dag ingelast zonder route. Heerlijk luieren aan het grote zwembad van het Resort, een wandeling langs de kust van de Middellandse Zee en een poosje liggen op het strand. De keus is aan u om er een minivakantie van te maken. Wilt u toch met de motor op pad is misschien een dagje Monaco een idee.

Dag 7: Loano – Grenoble
ca. 395 km.

Weer naar huis of een paar dagen aan zee genieten als u bijgeboekt hebt. Via Borgo en over de Col de Larche rijdt u naar Frankrijk. Barcelonette is prima voor een stop. Bij Gap komt u op de route Napoléon die u vlot naar het eindpunt in Grenoble brengt.

Extra overnachting bij start en aankomst  

De route start en eindigt bij het Comfort Residence Hotel in St.Egrève, aan de noordkant van Grenoble. Om de lange afstand naar Grenoble te overbruggen hebben we voor u een tourroute gemaakt, die begint bij het Novotel Dijon Sud in Marsannay la Côte. Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor deze starthotels.

 

motortour italiaanse rivieraPrijs per persoon per tour in Half Pension (BTW Inbegrepen):

Periode 15/05/19 – 30/06/19
Dubbel: 599 €
Single: 799 €

Periode 01/07/19 – 05/08/19
Dubbel: 699 €
Single: 899 €

Periode 06/08/19 – 26/08/19
Dubbel: 799 €
Single: 999 €

Periode 27/08/19 – 09/09/19
Dubbel: 599 €
Single: 799 €

Periode 10/09/19 – 31/10/19
Dubbel: 535 €
Single: 735 €

MRO GROEPSTOUR: 23/06/19 – 29/06/19
Dubbel: 599 €
Single: 789 €

 

RESERVEER HIER DEZE TOUR >>>