motortour franse colsDe Tour de France Cols

Een pittige tour naar het hart van de Franse Alpen, boordevol Cols van de 1e en de buiten-categorie. De grootsheid van de natuur is indrukwekkend en u klimt naar grote hoogtes en daalt af in diepe kloven. De routes zijn stevig maar voor een ervaren motorrijder een waar genot. Een combinatie van rijden op hoog niveau en een Nederlandstalig onderkomen met de gezelligheid van thuis.

7-daagse Motortour France Cols – Allemond

motortour franse colsHet arrangement:
• 6 overnachtingen op basis van half pension
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

Accommodatie: Motortour Franse Cols – Allemond
U verblijft in Hotel Auberge La Douce Montagne, gelegen in het dorp Allemont aan de voet van de Alpe d´Huez. De familie Alfrink en hun grotendeels Nederlandstalig team heet u daar van harte welkom. Faciliteiten: receptie, lounges, restaurant (3-gangen in bediening) en met ontbijtbuffet, gezellige bar met terras. Parkeren: openbare parkeergelegenheid naast hotel  De kamers zijn uitstekend en verzorgd ingericht, bad of douche, toilet.

Dag 1: Dijon – Allemond
ca. 390 km.

Om te beginnen wat vlotte wegen om u een stuk op weg naar de bergen te brengen. Wat kleine weggetjes door de Jura, een stuk langs de Rhône, en tot slot nog een pittig stukje sturen rond Grenoble. Een mooie dag om warm te draaien voor het grote werk dat komen gaat.

Dag 2: Rondrit Col de l’Iséran
ca. 325 km.

Meteen een rit over de grote Cols. Zonder hoogtevrees een schitterende dag. Over de Glandon en de Madeleine naar Val d’Isère en de 2784 m hoge Col de l’Iséran. Met de Col de la Croix de Fer ronden we de dag af.

motortour franse colsDag 3: Rondrit Col d’Izoard
ca. 300 km.

Over de Lautaret naar Briançon, de ongekroonde hoofdstad van de Franse Alpen. Op de Col d’Izoard, met de beroemde Casse Déserte, waant u zich in een maanlandschap. Via het oude Guillestre rijdt u naar het meer van Serre-Ponçon. Een klein stukje Route Napoléon en de Col d’Ornon maken de dag compleet.

Dag 4: Rondrit naar de Gorges van de Vercors
ca. 270 km.

Vandaag gaan we niet hoog maar diep. De Gorges de la Bourne, het beroemde plaatsje Pont-en-Royans en de Combe de Laval. Grote namen voor smalle kloven en diepe dalen. Ter afwisseling nog even langs Grenoble. Een prachtige dag in een geheel andere wereld.

Dag 5: Rondrit Galibier en een stukje Italië
ca. 305 km.

Vandaag weer grote Cols, te beginnen met de 2646 m hoge Galibier. Over de Mont Cenis rijden we Italië binnen. Bij Sestrière kunt u een ommetje maken om de sfeer van vroegere Olympische Spelen te proeven. Via de Montgenèvre en de Col de Lautaret weer terug naar het hotel.

Dag 6: Rondrit naar l’Alpe d’Huez
ca. 110 km.

Het hotel ligt hemelsbreed maar een paar kilometers van l’Alpe d’Huez verwijderd. Als echte liefhebber moet u daar, samen met de fietsers, minstens één keer de bult oprijden. We nemen alle kleine, maar zeer spectaculaire weggetjes in de omgeving onder de wielen. Vandaag ook tijd voor een wandeling of gewoon lekker aan een riviertje liggen. Voor diegenen die meer willen rijden hebben we een extra route van 100 km naar Chamrouse bijgevoegd.

Dag 7: Allemond – Dijon
ca. 375 km.

Alweer de terugreis. Nog een keer over de Col du Glandon. Met de Col de Frêne nemen we afscheid van de Alpen en rijdt u de Jura binnen. Het laatste gedeelte brengt u weer snel naar het eindpunt van de tour in Dijon. Een mooie stuur- en tourdag, zodat u ook deze laatste dag nog vol aan uw trekken komt.

motortour franse colsExtra overnachting bij start en aankomst
De route start en eindigt aan de zuidkant van Dijon bij Novotel Dijon Sud in Marsannay la Cote. Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor dit starthotel.

Prijs per persoon per tour in Half Pension (BTW Inbegrepen):

Periode 15/05/19 – 10/10/19
Dubbel: 585 €
Single: 645 €

 

RESERVEER HIER DEZE TOUR >>>