Costa Verde / Picos de Europa

Genieten van vakantie en motorrijden is voor velen een  ideale combinatie. Zeker aan de noordkust van Spanje (Golf van Biskaje) met zijn milde klimaat en rijke vegetatie. De streek heet Cantabrië en kent nog geen massatoerisme. Wel een achterland met ruig berglandschap en rustige, bochtige wegen voor puur rijgenot. Ontdek dit mooie stukje Spanje in combinatie met zon, zee, strand, schitterende natuur en heerlijk motorrijden.

7-daagse Motortour Costa Verde / Picos de Europa

Motortour Costa VerdeHet arrangement:
• 6 overnachtingen op basis van Half-Pension
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

Accommodatie:
U logeert in het uitstekende Gran Hotel Suances in het vissersplaatsje Suances. Het strand en de vele terrassen liggen op ca. 500 m en zijn gemakkelijk via trappen te bereiken. Tip: Deze tour leent zich uitstekend om een paar dagen bij te boeken en te genieten van het leuke Suances en het heerlijke strand. Faciliteiten: restaurant, sfeervolle lounge, bar, terras en zwembad. Parkeren: voldoende parkeergelegenheid op de privé parking (gratis). Kamers: comfortabel en modern ingericht en voorzien van airco, tv, radio, telefoon, haardroger, bad en toilet.

Extra dag : (voorafgaand aan dag 1)
Poitiers – Bayonne
ca. 440 km.

Na een stukje N10 rijdt u door het prachtige wijngebied van de Cognac. Na Bordeaux doorkruisen we Les Landes, een zeer geliefd vakantiegebied aan de Atlantische Oceaan. Onderweg de mogelijkheid om even bij de kust met de brede stranden te stoppen.

Dag 1: Bayonne – Suances
ca. 320 km.

Voor een keer duiken we de drukte in om u een indruk te geven van de mooie stad San Sebastian in Spaans Baskenland. De N634 loopt langs de hele Spaanse noordkust. Af en toe wijken we er vanaf om u van nog mooiere stukjes kust te laten genieten. Een mooie tour naar een leuk hotel.

Dag 2: Pico de Tres Mares, Ebro en Cuevo Prehistorico
ca. 235 km.

Vandaag rijdt u dwars door de Cordillera Cantabrica, de bergrug die zich van west naar oost uitstrekt.

Dag 3: Oostelijk Cantabrië, Laredo en Santander
ca. 260 km.

Een mooie rit door de bergen, waar oud en nieuw elkaar afwisselen. Langs de kust terug, waarbij u een bezoek aan de chique, typisch Spaanse stad Santander kunt brengen. Daarna nog een klein stukje naar Suances.

Motortour Costa VerdeDag 4: Noordwest Cantabrië en de kustlijn
ca. 140 km.

Een korte dagroute, maar zeker niet de minste. U heeft wat extra tijd onderweg, maar ook mooi voor een dag in combinatie met het strand. We bezoeken de kust en het oude stadje Comillas met een mooi bouwwerk van Gaudi.

Dag 5: Een ‘puntje Picos’ en het binnenland
ca. 290 km.

Het eerste deel van deze dag wordt bepaald door de mooie natuur. Het tweede deel door het strakke asfalt waar je op de weg terug even flink kunt uitwaaien.

Dag 6: Picos de Europa
ca. 375 km.

De koninginnerit van deze tour. Vrijwel geheel in het teken van de Picos de Europa. Natuurlijk geniet u van de mooie natuur, maar ook van het mooie stuurwerk: veel bochten, goed wegdek, forse stijgingen en snelle afdalingen. Aan het eind van deze dag kunt u waarschijnlijk geen bocht meer zien!

Dag 7: Suances – Bayonne
ca. 365 km.

Helaas alweer terug naar huis. We blijven ver weg van de kust en rijden door het bergland terug naar Bayonne. Een prachtige stuurdag die u niet mag missen. Het laatste stuk door Frankrijk voert u door een prachtig natuurpark naar Bayonne.

Extra overnachting bij start en aankomst
De route start en eindigt bij Hotel Mercure Bayonne Centre Gare in Bayonne. Om de afstand naar Bayonne op een plezierige manier af te leggen bieden we u de mogelijkheid een tussenstop te maken in het Quality Hotel Alisee Poitiers Nord.  Zo kunt u al toerend meteen het zuidwesten van Frankrijk leren kennen. Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor dit starthotel. Tip: In Poitiers vindt u Futuroscoop, waar u met gemak een dagje kunt zoet brengen. Misschien een extra nachtje vooraf boeken ??

 

Motortour Costa Verde

Prijs per persoon per tour in Half Pension (BTW Inbegrepen):

Periode 01/04/19 – 21/06/19
Dubbel: 449 €
Single: 599 €

Periode 22/06/19 – 02/08/19
Dubbel: 575 €
Single: 725 €

Periode 03/08/19 – 24/08/19
Dubbel: 729 €
Single: 875 €

Periode 25/08/19 – 14/09/19
Dubbel: 575 €
Single: 725 €

Periode 15/09/19 – 31/10/19
Dubbel: 449 €
Single: 599 €

 

RESERVEER HIER DEZE TOUR >>>