Groene Ardennen

De Ardennen, een prachtige streek op nog geen twee uur rijden van thuis. Belgisch en toch echt buitenland. De rivier de Ourthe vormt de scheiding tussen de ‘hoge’ en ‘lage’ Ardennen met elk hun eigen karakter. Onze ‘Groene Ardennen´ is een prachtige tour door indrukwekkende natuur met mooie riviertjes, pittoreske dorpjes en heerlijk slingerende wegen. Daarbij een leuk klein hotel midden in de Ardennen met een goede keuken en u heeft alle ingrediënten voor een mooi motorweekend.

3- of 4-daagse Motortour in de Ardennen

Het arrangement:
• 3 (4-daagse tour) of 2 (3-daagse tour) overnachtingen op basis van half pension
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

motortour groene ardennenAccommodatie:
U verblijft in Hotel Le Val de Poix dat in een mooi natuurgebied ligt, heel diep in de Ardennen. Het heeft mooie gerenoveerde kamers (sinds 2016) en fraaie terrassen aan het riviertje de l’Homme, dat dwars door Poix stroomt. Een loopbrug over dat riviertje verbindt beide delen van het hotel. Faciliteiten: receptie, wifi (gratis), restaurant “Les Gamines” (ontbijtbuffet), bar en terras. Parkeren: voldoende bij het hotel aan de kant Rue des Ardennes (open parking). Kamers: telefoon, tv, radio, haardroger, bad of douche en toilet.

Dag 1: Reusel – Val de Poix
ca 285 km.

Vanuit Reusel vrijwel meteen Belgisch Limburg in. We laten Luik links liggen om ten zuiden ervan de Maas over te steken. Al toerend wordt het stuurwerk ook steeds leuker. Bij Esneux gaat u de hoge Ardennen in. Daar steken we dwars doorheen in zuidelijke richting via verschillende bekende plaatsen als Hamoir, La Roche en St.Hubert. Dan bent u zo goed als op de eindbestemming, Val de Poix.

Dag 2: Rondom Val de Poix
ca. 260 km.

Vanuit Val de Poix doen we een grote ronde door de Ardennen. Al kort na de start komt u langs een zeer oud kasteel, het moderne Euro Space Centrum en een stadje dat bol staat van de boekwinkels. We zakken af in zuidwestelijke richting en rijden dan ook een stukje door de Franse Ardennen. We volgen de Semois en rijden via het welbekende Bouillon weer terug naar het hotel.

motortour groene ardennenDag 3: Grote rondrit Ardennen
ca. 250 of 320 km.

We maken opnieuw een prachtige lus over de mooiste en leukste wegen die de Ardennen ons te bieden heeft.  De Grotten van Han staan op het programma en rijdend langs de Maas pikken we een puntje Frankrijk mee. Echt een dag genieten van bossen, landerijen en betrekkelijke rust, met  voldoende gelegenheid voor een leuke stop in een van de vele karakteristieke  stadjes en dorpjes.

Dag 4: Val de Poix – Withuis
ca 175 km.

Vanuit ons hotel  eerst richting Bastogne, niet alleen bekend van de koekjes, maar ook gevuld met een rijke historie. Vervolgens rijden we richting La Roche en langs de Ourthe via Hamoir naar Esneux. Voorbij Spa, een klein stukje snelweg en dan via Battice naar Withuis. Vanaf hier kan iedereen zijn weg eenvoudig vervolgen naar huis. 3 daagse:  Bij de 3-daagse tour vervalt dag 3.

Extra overnachting bij start
motortour groene ardennenDe route start bij Fletcher Hotel De Kempen, precies op de grens van België en Nederland. Gemakkelijk aan te rijden via Arendonk of Reusel. Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor dit starthotel.

Prijs per persoon per tour in Half Pension (BTW Inbegerepn):

3 dagen/2 nachten:

Periode 01/04/19 – 31/10/19
Dubbel: 245 €
Single: 295 €

4 dagen/3 nachten:

Periode 01/04/19 – 31/10/19
Dubbel: 329 €
Single: 405 €

 

RESERVEER HIER DEZE TOUR >>>