Authentiek Thüringen

Thüringen wordt vaak gezien als het hart van Duitsland. In vroeger tijden kwamen de Duitsers hier al naar toe voor de cultuur en de ongerepte natuur. Grote namen als Luther, Goethe en Bach zijn met Thüringen verbonden. Tijdens deze Motortour Thuringer Woud gaat u daar ongetwijfeld wat van merken, maar het motorrijden heeft in deze tour toch de bovenhand. Bijna alle wegen zijn inmiddels nieuw geasfalteerd en slingeren zich door bossen, pittoreske dorpjes en een adembenemend landschap.

4- daagse Motortour in Thüringen

Het arrangement:

  • 3 overnachtingen op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • routebeschrijving op GPS

motortour thuringen

Accommodatie:

U verblijft in Berghotel Oberhof, een traditioneel hotel met warme gevoelens voor haar gasten.  Het ligt vrijwel in het centrum van Oberhof en heeft een prima keuken en een ruim wellnesscentrum. Faciliteiten: Gratis Wifi, restaurant met keuzemenu of buffet, bar, terras, biljart, wellnessgedeelte met sauna, stoombad en mogelijkheid massages. Parkeren: parkeerterrein aan de zijingang, weg van de straat. Kamers: goed ingericht en voorzien van zithoek, telefoon, tv, radio, haardroger, bad of douche en toilet

Dag 1: Hamm – Oberhof ca. 335 km.
We steken meteen de Autobahn over, zodat u de route gemakkelijk kunt vinden als u niet in Hamm overnacht. Al snel rijdt u in het Sauerland en begint het echte stuurwerk. Door het rustige binnenland van Hessen komt u al toerend in de buurt van Thüringen en het hotel in Oberhof. Bent u te vroeg, kunt u nog een bezoek brengen aan de historische binnenstad van Schmalkalden.

Dag 2: Het oosten van Thüringen ca. 285 km.
Eerst een paar slingers door het bos om warm te draaien. Dan staat Ilmenau, geboortestad van Goethe al op het programma. De Lichtenhain Bergbahn is interessant en u kunt er zelfs een treinritje maken. Als verste punt hebben we Bad Lobenstein, aardig voor een lunchstop. Langs de Hohenwarte Stausee weer naar het noorden en dan terug naar het hotel.

Dag 3: Het zuiden van Thüringen ca. 265 km.
Over weggetjes die de toeristen nog niet ontdekt hebben rijdt u naar het zuiden. Ook nu hebben we weer een ‘Bad’ in de route opgenomen. In Bad Rodach of Bad Colberg vindt u vast wel een terrasje voor koffie. Sonneberg is de speelgoedstad van Duitsland, en men heeft er dan ook een museum voor ingericht. Daarna is het alleen nog maar genieten van heerlijk stuurwerk langs ‘der Rennsteig’ naar Oberhof.

Dag 4: Oberhof – Hamm ca. 335 km.

Ook deze laatste dag is niet te versmaden. De mooiste wegen van Thüringen, het Söhrewald en de Briloner Hoogvlakte hebben we aan elkaar geregen. Onderweg komt u een paar keer de Autobahn tegen, voor als u nog vlotter naar huis wilt. Over Anröchte bij de A44 naar Hamm, waar de overnachters weer eindigen bij het Mercure Hotel.

Extra overnachting bij start en aankomst
De route start bij het Mercure Hotel in Hamm, aan de Autobahn Oberhausen – Hannover.  Om ’s morgens nog aan te rijden is het een twijfelgeval. Voor velen is het maar 2 uurtjes rijden, anderen moeten er echt wel een overnachting boeken. Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor dit starthotel.

Prijs per persoon per tour in Half Pension (BTW Inbegrepen):

4 dagen/3 nachten:

Periode 01/04/19 – 31/10/19

Dubbel: 395 €

Single: 569 €

 

MRO GROEPSTOUR 4 dagen / 3 nachten :

26/09/19 – 29/09/19

Dubbel: 455 €

Single: 579 €