MRO Groepstour Rhön Oberaula

Na de Rhöntour bent u waarschijnlijk net zo enthousiast als wij. Geen wonder, want in deze prachtige omgeving is het heerlijk motorrijden. Het hele gebied is sinds 1991 als Biosfeerreservaat erkend door Unesco. Dat betekent actief natuurbeheer waar ook wij van mogen genieten. Naast het Sauerland en de Rhon bezoekt u tijdens deze tour ook nog het Schlierbachswald op de grens van Hessen en Thüringen. Een heerlijke tour waarbij veel te zien is en u verrassend fijne stuurwegen tegenkomt. Echt genieten geblazen op deze Motortour Rhon Oberaula (of blazend genieten?).

4-daagse Motortour Rhon Oberaula

Het arrangement:
• 3 overnachtingen op basis van half pension
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

Motortour Rhon OberaulaAccommodatie:
U verblijft in het fraaie viersterren Flair Hotel Zum Stern, middenin het kleine Oberaula. Het gezellige familiehotel  wordt al generaties lang door de familie Lepper geleid. De keuken staat zeer goed bekend en de familie zal er zeker voor zorgen dat u niets tekort komt. Faciliteiten: gratis wifi beschikbaar in de openbare ruimte, restaurant/hotelbar, binnenzwembad, welness, sauna. Parkeren: voldoende op de hotelparking. Kamers: voorzien van flatscreen TV, kluisje, haardroger, bad of douche en toilet.

Dag 1: Wesel – Oberaula
ca. 350 km.

We rijden langs de randen van het Münsterland om zo snel mogelijk in het mooie Sauerland te komen. Tussendoor een stukje snelweg om het Ruhrgebied te omzeilen. Langs Warstein en Willingen slingert u naar het Wildunger Bergland om vervolgens het Knüllgebirge te bedwingen. Na al dit stuurgeweld wacht u een hartelijke ontvangst en lekker eten in Hotel Zum Stern.

Dag 2: Rondrit Hessen en Thüringen
ca. 270 km.

Natuurparken in overvloed vandaag. Om de mooiste plekjes te ontdekken rijden we stukken van de Deutsche Fachwerkstrasse, de Ferienstrasse Alpen-Ostsee, de Deutsche Alleenstrasse en de Erlebnisstrasse der Deutschen Einheit. U komt door oude stadjes als Rotenburg an der Fulda en Eisenach, met zijn beroemde kasteel de Wartburg. Er is veel te zien en als u dat genoeg vindt, kunt u nog heerlijk genieten van het motorrijden.

Motortour Rhon Oberaula

Dag 3: Rondrit door de Rhön                                                                                                                                                     ca. 280 km.
Vandaag bezoekt u de Rhön en daarvoor rijden we in een grote cirkel om Fulda heen. Een stukje Vogelsberg, een stukje Spessart en natuurlijk Naturpark Bayerische Rhön. Een mooi en open berglandschap met prachtige vergezichten, waarbij u tot 900 meter hoog komt. En ook vandaag weer wegen die speciaal voor de motor zijn aangelegd.

Dag 4: Oberaula – Wesel
ca. 350 km.

Helaas alweer terug naar huis. We gaan onze huid duur verkopen en maken er eerst nog een mooie stuurdag van. Langs de onderkant van het Sauerland en dwars door het Rothaargebirge weer terug naar Arnsberg. Daarna kunt u kiezen om via de Autobahn naar huis te rijden of de route verder te volgen door het Münsterland tot in Wesel.

 

Extra overnachting bij start en aankomst
De route start bij het Hotel Haus Duden in Wesel. Het starthotel is zeer vriendelijk geprijsd en voor de meeste van u vrij gemakkelijk aan te rijden. Voor de Nederlanders aan de A3 een stukje na Arnhem, en voor de Belgen vanuit Eindhoven – Venlo schuin oversteken naar Wesel.  Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor dit starthotel.

Motortour Rhon Oberaula

Prijs per persoon in half pension(BTW Inbegrepen):

Periode : 25/04/19 – 28/04/19
Dubbel: 289 €
Single: 329 €

 

RESERVEER HIER DEZE TOUR >>>