Bergvaardigheidstraining 09-05-2019  

4 dagen / 3 nachten

Al jaren hebben we een motortour naar Kattenes. Het is altijd weer een feest om er naar toe te rijden, het  hotel altijd een plezier om te wezen en de omgeving heerlijk om rond te toeren. Een mix van prachtige stuurwegen in de Eifel en langs de Moezel, aangevuld met een dagje Hunsrück en Rijn. Heerlijk genieten van de vele kleurrijke wijndorpjes, dan weer de rust van het achterland. Natuurlijk ontbreken de bekende en gezellige stadjes als Cochem ook op deze tour niet.

4-daagse BVT in Moezel Kattenes

Het arrangement:
• 3  overnachtingen op basis van half pension
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS

• Bergrijvaardigheidstraining zoals in programma

Accommodatie:
Gasthof Langen te Kattenes ligt op ca 80 m van de Moezel en is een uitstekend geleid familiehotel en wordt door veel motorrijders bezocht. Faciliteiten: eetzaal (ontbijtbuffet en driegangendiner), Gaststube, terras. Parkeren: afgesloten stalling voor motoren. Kamers: gelegen in  het bijgebouw op slechts enkele meters. De kamers zijn goed ingericht en voorzien van wifi (gratis), tv, wekkerradio, kluisje (tegen betaling), douche en toilet.

Dag 1: Born / Sittard – Kattenes
ca. 285 km.

De route vanuit Born en gaat nog een mooi stukje door ons eigen Limburg, via Valkenburg in de richting van Vaals. Daar steken we de grens over en via Aken-Lichtenbusch rijden we de Eifel binnen. In plaatsjes als Hammer en Einruhr is altijd een gelegenheid te vinden voor een koffiestop en/of lunch. Deze keer hebben we gekozen voor een meer zuidelijk gelegen route richting de Moezel. Dwars door de Eifel en via prachtige stuurwegen naar Kattenes.in de buurt van Koblenz

Dag 2: Rondrit Hunsrück / Rijn
ca. 300 km.

Deze dag hebben we flink onder handen genomen. We gaan naar het gebied aan de oostzijde van de Moezel, de Hünsruck, gelegen tussen de Moezel en de Rijn.. Alles wat mooi en top was hebben we behouden en uitgebreid met nieuwe prachtige stukken route. Zowel aan de Rijn als aan de Moezel is er voldoende gelegenheid voor een stop.

Dag 3: Rondrit Moezel
ca. 299 km.

Deze dag staat al jaren in het teken van de Moezel. Berg op en berg af. Natuurlijk hebben we de goede zaken behouden, zoals misschien wel de twee mooiste afdalingen aan de Moezel, bij Piesport en Brutig-Fankel. Maar ook prachtige stopplaatsen als Bernkastel-Kues en Cochem zijn weer van de partij. Succes van een prachtige motordag verzekerd.

 

Dag 4: Kattenes – Born / Sittard
ca. 250 km.

Afscheid van de Moezel en meteen genieten van heerlijk stuurwerk door de Eifel. Ook de terugroute is grondig aangepast en staat garant voor nog een dagje mooi stuurwerk. Onderweg weer voldoende gelegenheid om de route in te korten en rechtstreeks naar huis te rijden. De route brengt u keurig terug bij het Amrath Hotel, waar de route ook begon. Daarna kunt u weer gemakkelijk naar huis rijden.

Extra overnachting bij start
De route start bij het Amrath Hotel in Born / Sittard, gemakkelijk gelegen aan de afrit van de A2 in Zuid-Limburg.  Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor dit starthotel, zodat u uitgerust aan de tour naar de Moezel kunt beginnen.

Bergvaardigheidstraining:

Tijdens de bergvaardigheidstrainingen kunt u uw rijvaardigheid verbeteren onder deskundige begeleiding van onze ervaren docenten. De wegen rond de Moezel lenen zich bij uitstek voor het leren ‘lezen van de weg’, de fijne kneepjes van de bochtentechniek en het rijden van de juiste bochtlijnen. Uiteraard kunt u bij de docenten ook terecht met uw eigen leervragen.

Vanuit het starthotel in Born / Sittard gaat u in kleine groepjes cursisten en eigen docent op pad. Hij zal onderweg kijken naar uw aanvangsniveau en eventuele aandachtpunten formuleren. Dag 2: De helft van de cursisten rijdt de route en de andere helft traint in groepjes van maximaal 3 personen: het herkennen van het wegverloop, het lezen van de taal van de weg, het beoefenen van de juiste bochtentechniek en het rijden van de bochtenlijnen. Dag 3: Wanneer u dag 2 de route hebt gereden volgt u vandaag de training in groepjes van 3. Wanneer u op dag 2 de training hebt gevolgd, rijdt u vandaag de route. Dag 4: Op de terugreis rijdt de trainer nog een keer met zijn groep mee om nog de laatste puntjes op de i te zetten, terwijl u het geleerde in de praktijk omzet.

 

Prijs per persoon per tour in Half Pension (BTW Inbegrepen)

4 dagen/3 nachten:

Periode 09/05/19 – 12/05/19
Dubbel: 425 €
Single: 475 €

 

RESERVEER HIER DEZE TOUR >>>