bergen rond de bodenzeeVertrek 10-06-2018

5 dagen Bodensee

De Bodensee spreekt velen tot de verbeelding, maar staat bij de motorrijder niet hoog op het verlanglijstje. Daarom hebben we voor u een prachtige tour gemaakt, die u alle bergen en passen van de omgeving laten zien. De Slilvretta Hochalpenstrasse, de Flüelapass, de Klausenpass en het Furkajoch zijn zo maar wat namen die de revue passeren. U toert tijdens de Groepstour Bergen rondom de Bodensee internationaal met Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en het kleine Lichtenstein. Om het geheel betaalbaar te houden slapen we in een gezellig hotel in het Oostenrijkse stadje Feldkirch.

Groepstour Bergen rondom de Bodensee: 5-daagse motortour 

bergen rond de bodenzeeHet arrangement:
• 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
• gedetailleerd roadbook
• routebeschrijving op GPS
• met begeleider

Accommodatie:

U verblijft tijdens de Groepstour Bergen rondom de Bodensee in Hotel Gasthof Löwen, gelegen aan de rand van Feldkirch. Het hotel heeft moderne kamers, en een traditionele Gaststätte. Er is een terras en voldoende parkeerruimte voor de motoren. Faciliteiten: Gratis wifi, restaurant met ontbijtbuffet en een Oostenrijkse, seizoensgebonden keuken, bar, overdekt terras. Kamers: TV, radio, toilet, badkamer met bad of douche, haardroger, telefoon.

Dag 1: Sinsheim - Feldkirch
ca. 370 km.

Al meteen na vertrek uit Sinsheim kunt u genieten van de heerlijke Zuid Duitse motorwegen. Onderweg passeert u Porsche in Weissach, het Erwin Hymer Museum in Bad Waldsee en een leuk automuseum in Wolfegg. Via een onbekende kant sluipt u Oostenrijk binnen. Na de drukte van Dornbirn en Hohenems wacht uw hotel aan de rand van Feldkirch.

Dag 2: Rondrit Graubünden en Liechtenstein
ca. 290 km.

Vandaag naar het zuiden. Door het vorstendom  Liechtenstein, over de Flüelapass naar Kurort Davos. Na de koffie kunt u genieten van de Albulapass en de fraaie omgeving van Tiefencastel. Als u Chur gehad hebt is het wilde sturen wel over en rijdt u vlot terug naar het hotel in Feldkirch.

bergen rond de bodenzeeDag 3: Rondrit Silvretta en Vorarlberg
ca. 275 km
.

Via Bludenz naar de Silvretta Hochalpenstrasse en de Bielerhöhe. Een vlotte rit door het dal brengt u naar de Arlbergpass en het koninklijke Lech. Het venijn zit vandaag in de staart, want voor u aan het bier kunt, volgt nog een prachtige stuurweg over het Faschinajoch en Thuringerberg. Het biertje op het terras heeft u daarna wel verdiend.

Dag 4: Rondrit Appenzellerland en Klausenpass
ca. 315 km.

Een lange en pittige rit vandaag, dus vroeg vertrekken. Het begint vandaag met heuvels en kleine weggetjes. Maar heuvels worden bergen met mooi sturen over de Hulfteggpass. Klein maar fijn, prachtige natuur en nog niet ontdekt door het toerisme. Langs de nodige meren naar Altdorf en de Klausenpass. Als afsluiting de Wallensee en weer via Liechtenstein naar Feldkirch.

Dag 5: Rondrit Bodensee
ca. 240 km.

En dan eindelijk de Bodensee. Om de bochtenhonger te stillen, rijden we eerst nog een rondje Vorarlberg. Over het nog onbekende Furkajoch naar de Rodelbahn bij Schnepfau. De Bodensee ziet u bij Bregenz en het overbekende Lindau. We maken bij Friedrichshafen per boot de oversteek over het meer. Aan de zuidkant zijn we meteen in het Appenzellerland en volgt nog een heerlijk stukje stuurwerk.  Voor hen die niet willen varen hebben we als extra nog een route om het meer heen.

 

bergen rond de bodenzee

Dag 6: Feldkirch - Sinsheim
ca. 325 km.

We nemen in stijl afscheid met een stukje Zwitserland en dan meteen Duitsland in. Lekker vlot sturen en genieten van een mooie natuur. Wilt u sneller naar huis, komt u regelmatig een snelweg tegen. U mist dan natuurlijk wel een dagje heerlijk motorrijden en een prettig hotel in Sinsheim.

Extra overnachting bij start en aankomst

De route start en eindigt bij Hotel Bär in Sinsheim. Er wordt een mooie route bijgeleverd vanaf de Nederlands-Belgische grens om op een plezierige manier naar Sinsheim te rijden. Na reservering van uw motortour sturen wij u een link naar de beste boekingsmogelijkheid voor dit starthotel.

Prijs per persoon per tour in Logies en ontbijt:

Periode 10/06/18 – 14/06/18
Dubbel: 319 €
Single: 415 €

BTW Inbegrepen
Toeristentaks Inbegrepen